10 bra tips för att behålla intimiteten i ett långt förhållande

Intimitet är viktigt i alla förhållanden, men det är särskilt viktigt i långvariga förhållanden. Här är tio tips som hjälper dig och din partner att upprätthålla intimiteten i ert förhållande:

1. Tillbringa tid tillsammans. Kvalitetstid är avgörande för intimitet. Se till att planera in regelbundna dejtkvällar, helger och semestrar.

2. Prata om dina känslor. Kommunikation är nyckeln i alla förhållanden, men det är särskilt viktigt när det gäller intimitet. Dela dina tankar och känslor med varandra regelbundet.

3. Rör vid varandra ofta. Fysisk kontakt är en viktig del av intimiteten. Håll varandra i handen när du går, ge varandra massage och sov i samma säng när det är möjligt.

4. Var intim fysiskt. Sex är en viktig del av intimiteten, så se till att ta dig tid för det regelbundet. Experimentera och prova nya saker för att hålla det spännande. Tala med din läkare om du får problem med potensen.

5. Var intim känslomässigt. Intimitet handlar inte bara om fysisk beröring – det handlar också om känslomässig kontakt. Dela dina rädslor, förhoppningar och drömmar med varandra och stöd varandra i vått och torrt.

6. Tillbringa tid ensam tillsammans. Ibland behöver du tid ensam med din partner för att känna dig nära honom eller henne. Stjäl dig iväg på en weekendresa eller ät en romantisk middag hemma utan barnen i närheten.

7. Var där för varandra känslomässigt. När en av er känner sig nere bör den andra finnas där för att ge stöd. Var inte bara fysiskt närvarande – var också känslomässigt närvarande.

8. Var spontan! Ibland är det bästa sättet att upprätthålla intimiteten att vara spontan och göra något utöver det vanliga – som att åka på en bilresa eller ta en danskurs tillsammans.

9. Anslut dig mentalt såväl som fysiskt. Intimitet handlar inte bara om sex – det handlar också om mental kontakt. Dela dina tankar och idéer med varandra och lär dig mer om varandras intressen och hobbies.

10 . Uppskatta varandra! Se till att berätta för din partner hur mycket du uppskattar honom eller henne ofta – både verbalt och genom handlingar som att laga deras favoritmat eller köpa blommor till dem utan anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *